Zilver opslag

Uw zekerheden

Zilver opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland

Uw zilver opslaan kan bij Edelmetaal Beheer Nederland, wij zijn exclusieve partner van The Silver Mountain. Bij de opslag van uw zilver kunt u kiezen tussen opslaglocatie Rotterdam of Zurich. Hiermee ligt uw zilver veilig, verzekerd en zwaar beveiligd op een van onze opslaglocaties.

Het voordeel van onze locatie in Zwitserland is dat u hier zilver kunt laten opslaan in een douane depot. Bij zilver dat in een douanedepot ligt opgeslagen is namelijk geen btw verschuldigd bij de aan- en verkoop.

Edelmetaal Beheer Nederland werkt met een stichting derdengelden en heeft een vergunning van de AFM voor het aanbieden van zilver in combinatie met opslag als een beleggingsobject.

  • Betrouwbaar, voordelig, veilig en volledig gealloceerd
  • Uw edelmetaal optimaal verzekerd
  • Opslag conform alle wettelijke regels, eisen en zorgplicht

Opslag

Zilver volledig gealloceerd

Wanneer u uw zilver opslaat bij Edelmetaal Beheer Nederland, wordt dit voor 100% gealloceerd. Hierbij wordt u zilver separaat opgeslagen in een uniek genummerde sealbag. De zilverbaren van 100 troy ounce en 1.000 troy ounce zijn voorzien van een uniek baarnummer (serienummer) en deze nummers nemen we ook op op uw bewaarovereenkomst. Uw safeloket is gekoppeld aan één enkel klantaccount en heeft een unieke verzekeringspolis. Hierdoor bent en blijft u 100% eigenaar van uw zilver.

Bij mutaties (in- of uitslag) is altijd goedkeuring van u als klant vereist. Er kan dan ook geen sprake zijn van een gedeeld eigenaarschap van het goud dat is opgeslagen: het goud dient in zijn geheel door u uitgeslagen te worden. Bent u bijvoorbeeld met meerdere mensen (vaak verlopen dit soort aankopen via een bullion bank) op papier de eigenaar van één zilverbaar, dan is opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland niet mogelijk.

Bovendien is het opgeslagen zilver nadrukkelijk geen onderdeel van de boedel van Edelmetaal Beheer Nederland. Uw zilver staat daarmee niet op de balans van Edelmetaal Beheer Nederland. Bij een eventueel faillissement van Edelmetaal Beheer Nederland verzekeren uw opslagcontract en bijbehorende administratie u ervan, dat uw opgeslagen zilver te allen tijde gevrijwaard blijft van eventuele beslagen in het kader van dit faillissement.

Opslag

Btw-vrij zilver opslaan

In Nederland betaalt u 21% btw over uw zilveren baren. Dit komt omdat zilver wordt gezien als grondstof.

Wanneer u geen btw wilt betalen, kunt u ervoor kiezen om uw zilveren baren op te slaan in Zwitserland. U koopt bij The Silver Mountain dan uw btw-vrij zilver. Dit wordt vervolgens direct op naam opgeslagen in ons douane depot in Zwitserland. Hierdoor worden de baren niet geïmporteerd in Nederland, waardoor u geen btw hoeft te betalen.

De opslagfaciliteiten in Zurich zijn gevestigd in het douane depot van LOOMIS International. Dit is één van de grootste aanbieders van edelmetaalopslag in Europa waar ook partijen als Credit Suisse hun voorraad aanhouden. U bent hier verzekerd van veilige, beveiligde en strikt gealloceerde opslag.

Opslag

Zilver veilig bewaren in Nederland

Wanneer u uw zilver dichter bij huis wilt bewaren. Kies dan om uw zilver op te slaan in Nederland, hiermee ligt uw zilver veilig bewaard in een van onze kluizen in Rotterdam.

Onze kluisruimte in Rotterdam is beveiligd volgens de hoogste normen en bij uitstek geschikt voor het veilig opslaan van uw zilver in Nederland.

Edelmetaal Beheer Nederland brengt u geen in- en uitslagkosten in rekening en u kunt naar wens op ieder moment uw zilver naar een andere locatie, zoals uw huisadres, verzenden.

kosten

Opslagkosten zilver

Met ronduit concurrerende tarieven bent u bij ons aantoonbaar goedkoper uit dan bij andere Nederlandse aanbieders.

Voor de opslag van uw zilver rekenen wij 0,90% (exclusief btw) op jaarbasis. Deze kosten worden ieder kwartaal in rekening gebracht op basis van de zilverprijs van die periode. De opslagkosten voor uw zilver worden berekend op basis van de gemiddelde (vervangings-) waarde van uw zilver.

De volgende diensten zijn gratis: inslag, uitslag, transactie en uitlevering.