Goud opslag

Uw zekerheden

Goud opslag

Edelmetaal Beheer Nederland is de exclusieve partner van The Silver Mountain voor de opslag van uw goud. Voor het veilig opslaan van uw goud zijn opslaglocaties in Rotterdam en Zurich beschikbaar. Hiermee ligt uw goud veilig, verzekerd en zwaar beveiligd op onze opslaglocatie.

Edelmetaal Beheer Nederland werkt met een stichting derdengelden en heeft een vergunning van de AFM voor het aanbieden van goud in combinatie met opslag als een beleggingsobject.

  • Betrouwbaar, voordelig, veilig en volledig gealloceerd
  • Uw edelmetaal optimaal verzekerd
  • Opslag conform alle wettelijke regels, eisen en zorgplicht

Propriëteit

Goud volledig gealloceerd

Wanneer u uw goud opslaat bij Edelmetaal Beheer Nederland, wordt dit voor 100% gealloceerd. Hierbij wordt u goud separaat opgeslagen in een uniek genummerde sealbag. Uw safeloket is gekoppeld aan één enkel klantaccount en heeft een unieke verzekeringspolis. Hierdoor bent en blijft u 100% eigenaar van uw goud.

Bij mutaties (in- of uitslag) is altijd goedkeuring van u als klant vereist. Er kan dan ook geen sprake zijn van een gedeeld eigenaarschap van het goud dat is opgeslagen: het goud dient in zijn geheel door u uitgeslagen te worden. Bent u bijvoorbeeld met meerdere mensen (vaak verlopen dit soort aankopen via een bullion bank) op papier de eigenaar van één goudbaar, dan is opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland niet mogelijk.

Bovendien is het opgeslagen goud nadrukkelijk geen onderdeel van de boedel van Edelmetaal Beheer Nederland. Uw goud staat daarmee niet op de balans van Edelmetaal Beheer Nederland. Bij een eventueel faillissement van Edelmetaal Beheer Nederland verzekeren uw opslagcontract en bijbehorende administratie u ervan, dat uw opgeslagen goud te allen tijde gevrijwaard blijft van eventuele beslagen in het kader van dit faillissement.

Opslag

Goud veilig opslaan in Zwitserland

De Nederlandse staat heeft de mogelijkheid om uw goud zowel te confisqueren als nationaliseren. Bij confisqueren neemt de overheid uw goud in beslag en staat hier geen vergoeding tegenover. Bij nationaliseren eist de overheid uw goud op, maar staat daar wel een vergoeding tegenover.

De Nederlandse overheid heeft in 1978 vastgelegd in artikel 26, dat zij de bevoegdheid hebben om gouden munten, fijn goud, onbewerkt goud of halffabricaten te mogen vorderen. Dit mag dan op grond van de Coördinatiewet Uitzonderingstoestanden (3 april 1996) en de hierin genoemde afroep van de noodtoestand.

Voor het veilig bewaren van uw goud in Zwitserland, werken wij samen met Loomis International. Dit is de grootste partij in Europa voor de opslag van goud in beveiligde kluisruimtes. Het grote voordeel van Loomis Zurich is dat de opslagkosten hier relatief laag zijn door de schaalvoordelen en dat we hier beschikken over een internationaal netwerk van handelaren waardoor we tegen lage tarieven goud kunnen opslaan.

Opslag

Goud veilig bewaren in Nederland

Wanneer u uw goud dichter bij huis wilt bewaren. Kies dan om uw goud op te slaan in Nederland, hiermee ligt uw goud veilig opgeslagen in een van onze kluizen in Rotterdam.
Onze kluisruimte in Rotterdam is beveiligd volgens de hoogste normen en bij uitstek geschikt voor het veilig opslaan van uw goud in Nederland.
Edelmetaal Beheer Nederland brengt u geen in- en uitslagkosten in rekening en u kunt naar wens op ieder moment uw goud naar een andere locatie, zoals uw huisadres, verzenden.

Kosten

Opslagkosten goud

Met ronduit concurrerende tarieven bent u bij ons aantoonbaar goedkoper uit dan bij andere Nederlandse aanbieders.

Voor de opslag van uw goud rekenen wij 0,65% (exclusief btw) op jaarbasis. Deze kosten worden ieder kwartaal in rekening gebracht op basis van de goudprijs van die periode. De opslagkosten voor uw goud worden berekend op basis van de gemiddelde (vervangings-) waarde van uw goud.

De volgende diensten zijn gratis: Inslag, uitslag, transactie en uitlveren.